De leveranciersomgeving is continu in beweging. Veel bedrijven maken de strategische keuze om niet kern activiteiten uit te besteden aan marktpartijen. Doelstelling zijn onder andere een meer professionele dienstverlening en het verlagen van kosten. Daardoor kunt u zich volledig richten op hetgeen dat u graag wilt doen, het bedienen van uw klanten en uw markt.

 Hiermee verandert echter het speelveld aanzienlijk. Waar u voorheen directe controle had, bent u nu afhankelijk van de contractafspraken en de bereidwilligheid van uw leverancier. U komt in een spagaat van loslaten en vasthouden.

Een dergelijke omgeving vraagt een andere benadering. Nu is het zaak om de juiste governance in te richten en te werken aan de juiste constructieve wisselwerking tussen uw leverancier en uw eigen bedrijf. Er moet een balans zijn in de verhouding tussen klant en leverancier om de juiste langdurige partner relatie te verkrijgen; een relatie waar u en uw leverancier baat bij heeft. U kan vertrouwen op een stabiele leverancier omgeving en uw leverancier kan in zijn kracht staan om haar kennis en diensten met u te delen.

Forty-2 heeft de ervaring in het inrichten van deze functie. Voor internationale bedrijven heeft Forty-2 deze constructieve omgeving gerealiseerd en beschikt over ervaren Vendor Managers.

Zoekt u (tijdelijke) versterking van uw Vendor Management team of wilt u Vendor Management gaan inrichten in uw bedrijf, neem dan contact met ons op. Wilt u onze expertise inzetten om uw Vendor Managers nog beter te laten fungeren en te trainen neem dan ook contact met ons op.

Web Statistics
Web Analytics